Panna Cotta Traditionala - o reteta originala

09/10/2012

Desertul. Pentru multi e momentul dulce al unei mese. Pentru cativa dintre noi e o magie gastronomica, o bijuterie pentru o zi incarcata de munca si stres. Alegem sa savuram ceva dulce si deodata lumea prinde mai multa culoare.

Pentru toti aceia dintre voi care isi doresc un moment numai pentru ei, un rasfat de sfarsit de zi, avem o reteta numai buna: Panna Cotta.

Ce ingrendiente aveti nevoie:
           

  • 500 ml smantana dulce si buna, proaspata si savuroasa
  • 80 ml lapte rece si racoritor
  • 100 ml zahar pentru calorii datatoare de energie
  • 1 plic de gelatina pentru veselie
  • seminte de vanilie, pentru aroma de-ti lasa gura apa
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel, ca sa aveti cu ce impodobi prajitura
  • visine dulci-acrisoare, sarite din compot pentru o nebunie de desert


Ce trebuie sa faceti?

Incepem cu gelatina jucausa, pe care o punem la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot in timpul acesta asezam smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Trebuie sa avem grija sa nu dea in clocot si sa stingem repede cu laptele rece si gelatina topita,  amestecand continuu, pana se transforma in crema dulce si apetisanta.

Fix atunci o luam de pe foc si ii adaugam semintele de vanilie, ori praful de zahar vanilat, fara sa uitam sa amestecam.

Sa vedeti de aici cum se intampla magia: turnam in forme speciale sau in canite, in functie de cum vrem sa o servim si o punem sa seada si sa se odihneasca la rece, cam vreo 2 ore. O servim fie cu dulceata de zmeura, ca sa fie parfumata, fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine saltarete din compot.

 

Cum sa faceti repede siropul de caramel?

Iute, iute, turnam un sfert de cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Il lasam sa fiarba domol, la foc mic, pana apa topeste caramelul, se inunda de savoare, apoi se amesteca cu putin rom.

Dragilor, asa-i ca e simplu? Daca v-am facut pofta, e numai vina noastra si va asteptam cu mare drag sa gustati din Panna Cotta noastra.

 

Ce spuneti, asezam masa? Turnam un strop de vin?

 
Taguri : Panna Cotta,desert,reteta,sirop de caramel,
Vizite : 8299
 

Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Restaurant

Restaurant traditional

A luat fiinta în anul 2005
în Cluj, sub conducerea unui
management cu peste 40 de ani
de experienta în domeniul
hotelier si al
alimentatiei publice...
Evenimente

Evenimente

Crama Haiducilor organizeaza:
- Mese Festive pentru Nunti, Aniversari, Seri Haiducesti;
- Evenimente Business;
- Evenimente Corporate;
- Petreceri private;
Cazare

Cazare

HOTEL DE ****
Pentru un sejur perfect
in Cluj Napoca
va recomandam
o vizita la
CRAMA HAIDUCILOR ...

Cosul meu

Cos de cumparaturi

0 Produse in cos,
in valoare totala de 0 RON