Mancarea Haiducilor

12/10/2012

In vremuri legendare, haiducii erau acei barbati puternici, neinfricati, care deserveau pe cei aflati in nevoi. De-a lungul timpului, folclorul i-a transformat in niste talhari frumosi, pusi in slujba binelui, si a creat o dantela romantica in jurul lor, fiind echivalenti cu personaje precum Robin Hood. Cunoscuti in balade populare ca fiind acei voinici frumosi care suceau mintile fetelor tinere, haiducii mancau si in istorie si in realitate numai bucate alese si beau cele mai parfumate vinuri.
 

Crama Haiducilor - bucate de legenda

Cu renume in pregatitul bucatelor traditionale, haiducii-bucatari de la noi va asteapta cu minuni-de-gustat. Cu sarmalute caldute, tapetate in smantana, langa un bot serios de mamaliguta aburinda de-ti lasa gura apa. Sau cu o ciorba taraneasca zdravana, cu legume proaspete si carne frageda, care te pune pe picioare si iti da energie cat ai zice “bors”.

La noi, la Crama, meniurile sunt facute pe limba pofticiosilor, cum spunem noi. Asa ca am pregatit cu drag mare Meniul Casei - cu bucate traditionale, Meniul Tornedo (cu un balmos de ciuperci de iti vine sa lingi si farfuria) sau Meniul Dobrogean, cu supa de visine si tochitura dobrogeana - de zau, daca-ti mai vine sa te ridici de la masa.

Specialitati vanatoresti

Ei bine, stiam ca vom ajunge si aici. Ciorbe stim a face, salate stim a amesteca, bucate aburinde stiu bucatarii nostri a prepara. Insa haiducii sunt si vanatori si mari amatori de bucate traditionale vanatoresti, asa cum se mancau odinioara. Daca vreti sa le gustati, aveti de ales: ori dati timpul inapoi cu vreo 300 de ani, ori dati o fuga pana la noi, pentru un rasfat complet.

Si la noi, daca veniti aveti de ales intre iepure tanar la cuptor cu mirodenii, medalion de caprioara salbatica si piersici de gradina sau tocanita de mistret. Unde mai puneti ca v-am pregatit si o multime de specialitati unice precum Specialitatea Haiducului, Prepelita umpluta la cuptor, sau friptura de rata salbatica?

Preparatele pescarului


Pescarii nostri nu-s mincinosi. Sunt harnici si pregatesc pestele asa cum ii place omului bun plecat la drum. Nu-ti ramane decat sa alegi intre o nebunie de arome: crap romanesc in malai necernut, dorada la cuptor cu legume ori vreun fel exotic cu file de ton rosu si sos de portocale.

Asta ca sa nu mai aducem aminte de specialitatea noastra: varza a la Cluj cu ciolan afumat. Nu-i stii savoarea adevarata pana nu o incerci la noi! Festin, nu alta. Va asteptam cu drag si cu stomacul gol!

 
Vizite : 7051
 

Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Restaurant

Restaurant traditional

A luat fiinta în anul 2005
în Cluj, sub conducerea unui
management cu peste 40 de ani
de experienta în domeniul
hotelier si al
alimentatiei publice...
Evenimente

Evenimente

Crama Haiducilor organizeaza:
- Mese Festive pentru Nunti, Aniversari, Seri Haiducesti;
- Evenimente Business;
- Evenimente Corporate;
- Petreceri private;
Cazare

Cazare

HOTEL DE ****
Pentru un sejur perfect
in Cluj Napoca
va recomandam
o vizita la
CRAMA HAIDUCILOR ...

Cosul meu

Cos de cumparaturi

0 Produse in cos,
in valoare totala de 0 RON