Tocanita saseasca de iepure servita la ceaun cu mamaliguta

18/10/2012

Dragilor, multe si bune am mai facut noi la Crama, dar unele feluri sunt atat de bune incat clientii nostril ne intreaba de fiecare data reteta. Si, pentru ca noi nu avem secrete, ba dimpotriva, avem numai lucruri cu care ne mandrim, astazi ne-am propus sa va aratam cum facem noi tocanita de iepure.

 

Cateva secrete tot le pastram numai pentru noi, asta ca sa va bucurati de ele cat mai bine, insa, veti vedea imediat, ce usor e sa gatim impreuna.

 

Avem nevoie de mult umor, voie buna, un sort mare de bucatarie si chef de bunataturi. In afara de astea, mai avem nevoie de:

 

·         Carne de iepure (un iepure intreg, neaparat obraznic si iute la manie)

·         Ciupercute (din alea proaspete abia culese)

·         Morcovi (din gradina, dulci si bine copti)

·         Ceapa (care te face sa plangi, nu alta)

·         Ardei gras (ori gaben ca soarele ori rosu ca focul)

·         Foaie de dafin (pentru arome de nebanuit)

·         Cimbru (pentru savoarea taraneasca)

·         Vin rosu vartos (ca sa imbatam bine iepurele obraznic)

·         Malai (din cel mai fin si auriu, ca pudra de aur)

·         Smantana (groasa si sanatoasa)

 

Ce facem cu toate astea?

 

Dragilor, de acum inainte, mult nu mai este. Luam iepurele zglobiu si tinerel, ca sa fie buna tocanita. Apoi il maruntim si il fragezim, cum stim noi mai bine. Asa, cat sa se topeasca in gura. Il lasam peste noapte sa se imbete cu vin, ceapa si celelalte condimente si il gatim cu foi de dafin si cu cimbru.

 

Dupa toate astea, la al mai mic foc se coace timp de 3-4 ceasuri, cat se se imbete aromele intre ele, impreuna cu toate celelalte legume. Cand carnea e gata odihnita si frageda, adaugam smantana proaspata.

Toata nebunia asta o servim cu mamaliga, neaparat facuta in ceaun si cu un vin rosu demisec, pe gustul oricarui mesean.

 

Va dorim pofta buna si va asteptam sa incercati si gustul tocanitei sasesti de iepure de la noi, la Crama!

 
Vizite : 6675
 

Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Restaurant

Restaurant traditional

A luat fiinta în anul 2005
în Cluj, sub conducerea unui
management cu peste 40 de ani
de experienta în domeniul
hotelier si al
alimentatiei publice...
Evenimente

Evenimente

Crama Haiducilor organizeaza:
- Mese Festive pentru Nunti, Aniversari, Seri Haiducesti;
- Evenimente Business;
- Evenimente Corporate;
- Petreceri private;
Cazare

Cazare

HOTEL DE ****
Pentru un sejur perfect
in Cluj Napoca
va recomandam
o vizita la
CRAMA HAIDUCILOR ...

Cosul meu

Cos de cumparaturi

0 Produse in cos,
in valoare totala de 0 RON